Профил

Заборавена лозинка

Бесплатна достава

За нарачки над 1.400 денари.

SALE!

Секоја Недела Различни Промоции на вашите омилени алкохоли

Безбедно плаќање

Со картичките на Visa и Mastercard

Контактирај не

sales@denmak.com.mk / +389 75 360 333 до 16:00ч

Шкостско виски (Скоч)

Зборот виски доаѓа од галскиот збор “uisge beatha” што значи „ вода на животот„ инаку галскиот збор спаѓа под келтскиот јазик кои бил користен во делот Higlands во Шкотска. Во Шкотска виски се произведувало со векови наназад. Се претопоставува дека процесот на дестилација бил донесен од страна на христијанските монаси кои го ширеле христијанството низ […]

Тајванско Виски

Кавалан го дефинира почетокот за производство на виски во Тајван. Кавалан спаѓа под корпорацијата King Car Group чиј сопственик е Ли Тиен Тсаи кој од порано сакал да почне со производство на виски, но не можел да ја реализира својата идеја заради стриктните закони за алкохол кои постоеле во неговата земја. Тоа траело до 2002 […]

Јапонско Виски

Јапонско виски има станато најпопуларно до сега во последните неколку години. Све започнало кога студентот Масатака Такетсуру бил пратен во Шкотска да го научи процесот на произведвуање виски, поради големата побарувачка во Јапонија. До тогаш во Jапонија се увезувало само виски од Америка и од Шкотска кое било многу скапо за јапонскиот пазар, поради што […]

Терминологија за виски

Whisky– Зборот виски по однос на тоа од каде потекнува (Шкотска или Ирска) се пишува различно и тоа Шкотското виски се пишува без е Whisky , додека Ирското виски се пишува со е whisk(e)yШто се однесува за другите држави кои произведуваат виски зборот виски се пишува како whisky или whiskey, а тоа ќе зависи од […]

Верификација на возраста

Со посета на denmak.com.mk потврдувам дека сум на возраст над 18 години.

Или

Секогаш уживај одговорно.
X